Dél-Békésben szeretnék élni!

videópályázat

 

Békés megyei középiskolások, főiskolások és egyetemisták

(Békés megyei középiskolában tanuló, vagy Békés megyei lakcímmel rendelkező középiskolások)

számára

A pályázat témája:

Miért jó Dél-Békésben élni?

A pályázók mutassák be:

 • miért jó dél-békésinek lenni,
 • miért szeretik Dél-Békést,
 • miért tervezik Dél-Békésben a jövőjüket?

A pályázatnál elvárás, hogy a videó Dél-Békés valamely településén (Almáskamarás, Battonya, Dombegyház, Dombiratos, Kaszaper, Kevermes, Kisdombegyház, Kunágota, Magyarbánhegyes, Magyardombegyház, Medgyesbodzás, Medgyesegyháza, Mezőhegyes, Mezőkovácsháza, Nagybánhegyes, Nagykamarás, Pusztaottlaka, Végegyháza, Békéssámson, Csanádapáca, Gádoros, Gerendás, Kardoskút, Lőkösháza, Nagyszénás, Pusztaföldvár, Tótkomlós, Orosháza) készüljön, és ez hitelt érdemlő módon igazolható legyen.

 

A pályázat szakmai feltételei:

Egy pályázó egy videóval nevezhet. A videó min. 2 perces, max. 5 perces lehet, min. 1280×720 felbontású, HD minőségű, MP4 kiterjesztésű.

 

A pályaművek beadása:

A pályaművek 2016. május 21. 8 óra és július 8. 10 óra között nyújthatók be a http://goo.gl/forms/1knV7ZNkPEXLzfeR2 linken elérhető nevezési lap kitöltését követően elektronikus feltöltés formájában (akár két lépcsőben: 1. a videó borítóképe és címe, 2. a teljes videó anyaga). Az elektronikus feltöltés részleteiről a pályázat kiírója a nevezési lap beérkezése után e-mailben tájékoztatja a jelentkezőket.

 

A pályázat menete:

Minden beérkezett pályaművet zsűri lektorálja, figyelembe véve a technikai és tartalmi elemeket, elvárásokat is (pl. pályázati kiírásnak megfelelő tartalom, szerzői jogok stb).

A zsűri tagjai: Dr. Janowszky Sándor, a Kodolányi János Főiskola intézetvezetője, Duma Zsolt, a DUMA’Színház vezetője, Dr. Blahó János, az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium intézményvezetője, Gajdács Tibor, a Gyulai Szakképzési Centrum Tisza Kálmán Szakképző Iskolája és Kollégiuma intézményvezetője, Tarkó Gábor, a mezőhegyesi Kozma Ferenc Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium intézményvezetője.

A szakmai zsűri által lektorált videókat a pályázat kiírója feltölti a Dél-Békés Jövőjéért Szövetség www.calendulaterv.hu honlapjára. A honlapon a benyújtást követő 24. órától 2016. július 9-én éjfélig tart a szavazatok gyűjtése. A nyertes az, akinek a videója a legtöbb szavazatot kapja. Eredményhirdetés 2016. július 10-én.

 

37

A pályázat díjazása:

A nyertes pályázó és két kísérője (legalább az egyik 18 éven felüli személy) elutazhat az idei Forma 1-es Magyar Nagydíjra. A pályázat kiírója, a Segítségnyújtás a Fenntartható Fejlődésért Alapítvány biztosítja a hétvégi belépőt (július 23-24.) a rendezvényre, a parkolást a Hungaroringnél, és szállást egy éjszakára három fő részére. Az utazás során felmerülő további költségek az utazókat terhelik.

A ,,Dél-Békésben szeretnék élni!’’ videópályázaton a legtöbb szavazatot

Kiss Éva videója gyűjtötte.

A nyereménye 3 fő részére szóló szállás és belépőjegyek a Forma 1-es Magyar Nagydíj versenyhétvégéjére. A nyereményt Simonka György, a Segítségnyújtás a Fenntartható Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnöke ajánlotta fel.

Ezúton is gratulálunk!

og-default

A szavazók között belépőt sorsolunk ki:

 • elsőként 2016. június 15-én, a 2016. június 15-én 9 óráig szavazatot leadott, regisztrált szavazók között sorsolunk ajándékot: a nyertes és két kísérője belépőjegyet nyer a 2016. június 22-i Magyarország-Portugália labdarúgó Európa-bajnoki mérkőzésre Lyonba. A pályázat kiírója, a Segítségnyújtás a Fenntartható Fejlődésért Alapítvány a belépőt biztosítja a mérkőzésre, a további költségek az utazókat terhelik;
Bar

A szavazók között már sorsoltunk ajándékot: az első nyertesünk:

 

Fodor Andrásné kunágotai lakos.

 

A nyereménye belépőjegy 3 fő részére a Magyarország-Portugália labdarúgó-mérkőzésre Lyonba. Az Európa-bajnoki meccs fáradalmait a Hotel des Congréss***-ben pihenhetik ki.

A nyereményt Simonka György, a Segítségnyújtás a Fenntartható Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnöke ajánlotta fel.

 

Ezúton is gratulálunk!

 • második körben 2016. július 10-én a 2016. július 9-én 24 óráig szavazatot leadott, regisztrált szavazók között sorsolunk ajándékot: a nyertes és három kísérője szállással egybekötött részvételi lehetőséget nyer a július 15-17. között megrendezésre kerülő V. Sör-Virsli Fesztiválra. A szállást és a belépőjegyeket az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. ajánlja fel.

A nyereményeket Simonka György, a Segítségnyújtás a Fenntartható Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnöke és az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. ajánlja fel.

A szavazók között már sorsoltunk ajándékot: a második nyertesünk:

 

Veselicz Attila lett.

 

A nyereménye 4 fő részére szóló szállás és belépőjegyek az V. Sör-Virsli Fesztiválra. A nyereményt az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. ajánlotta fel.

 

Ezúton is gratulálunk!

sor-virsli-fesztival-oroshaza-gyoparosfurdo-2016

A pályázat további menete:

A kiíró tervei szerint a pályázat keretében újabb fordulókat hirdet további értékes nyereményekért.

Jogi feltételek, szerzői jogok, nyilatkozatok:

 1. A videópályázaton való részvétellel a pályázó kijelenti, hogy ő a beküldött pályamunka szerzője, így korlátlan felhasználási joggal rendelkezik felette. A videó nem sértik más személyek szerzői vagy személyi jogait, tartalma nem ütközik semmiféle jogszabályba. Amennyiben mégis, azért a pályázó teljes jogi felelősséget vállal és mentesíti a Segítségnyújtás a Fenntartható Fejlődésért Alapítvány (továbbiakban a pályázat kiírója) a harmadik fél által támasztott követelések alól.
 1. A pályázó részvételével a pályázat kiíróját visszavonhatatlan, határozatlan időre szóló felhasználási joggal ruházza fel a beküldött videó felhasználásához. Ez kiterjed a sokszorosítás, közzététel és terjesztés lehetőségére.
 1. A pályázó elfogadja, hogy a pályázat kiírója által felhasznált és közzétett tartalmak után nem élhet semmiféle szerzői jogdíj és egyéb díjak követelésével.
 1. A beérkezett videót az öttagú zsűri lektorálja, ellenőrzi, hogy a pályázati céloknak megfelel, továbbá közönségszavazásra bocsájtja.
 1. A zsűri által hozott döntés végleges és visszavonhatatlan, a pályázó ezt elfogadja és a döntéssel szemben nem fellebbezhet.
 1. A győztes a nyereményt csak személyesen veheti át, azokat nem postázzuk.
 1. A (2) pontban meghatározott személyes adatokon kívül a pályázat kiírói a pályázó adatait kizárólag a nevezési és részvételi feltételek teljesülésének ellenőrzésére használja, azokat nem teszi közzé és semmilyen más célra nem használja fel.
 1. A videó beküldésével a pályázó elfogadja a jogi feltételeket és kijelenti, hogy minden pontban megfelel a szakmai feltételeknek.
 1. 18 évnél fiatalabb pályázó által beküldött videó akkor kerül zsűri elé, ha a pályázó visszaküldte a „A szülői hozzájáruló nyilatkozatot”.
 1. A győztes vállalja, hogy a nyereményként kapott utazásról rövid kisfilmet készít és azt a pályázat kiírójának rendelkezésére bocsájtja.